Безглютенові млинці з рисово-гречаної суміші та твердого сиру


   МАСЛЯНА. ПРОВОДИ ЗИМИ.


Безглютенові млинці з рисово-гречаної суміші та твердого сиру.
 


                        Інгредієнти:
 
    ·          Суміш рисово-гречана 250г
    ·          яйця курячі великі 1 шт.
    ·          цукор ванільний 5 г
    ·          цукор 1 ст. л.
    ·          молоко 1 склянка молока ( 200 мл)
    ·          твердий сир (не солоний)  30 г
    ·          вершкове масло 20 г
    ·          сіль 1 щіпка
    ·          лимонна цедра ½ ч.л. 




1 . В мисці збити  яйце, цукор і ванільний цукор та додати молоко.

2. Додати просіяне борошно і сіль та перемішати.

3. Потім додати розтоплене вершкове масло, цедру, натерти на дрібну тертушку твердий сир, за

бажанням,  і ще раз добре перемішати.

4. Сковороду добре розігріти та змастити. Змащувати олією чи .шматочком сала.

5. Кожного разу, перед випіканням млинця, необхідно перемішувати тісто, оскільки  сир осідає на дно.

6. Млинці обсмажуються з двох сторін.

7. Спечені млинець викласти на тарілку стовпчиком та змастити маслом  або наповнити начинкою та

згорнути чи завернути  з різноманітними начинками.

Млинці необхідно подавати до столу теплими.

Смачного!


 

Історична довідка. Звідки ж походять млинці?

 

Слово «млинець» - походить від дієслова молоти та означає виріб з намеленого зерна.

Млинці - одні з найдавніших кулінарних виробів, що з'явилися в доісторичні часи,  можливо, навіть були
першими виробами з тіста. Їх різновиди є у всіх народів, які використовують в приготуванні борошно:
слов’янські  млинці, французькі (тонкі) млинці, монгольський Гамбір, китайські млинчики, палачинки,
англійські pancakes, індійська доса, ефіопська інджера, мордовські млинці, тайські роті  та інші.
 

Кожна країна відрізняється рецептами і звичаями, пов'язаними з млинцями.

У Великобританії при приготуванні млинців в тісто додають ель і борошно з солоду. У США печуть маленькі і товстенькі млинці, схожі на оладки. Люблять використовувати начинку з сиру,
ягід, овочів, фруктів, сухофруктів, родзинок. Німці до млинців подають лимон і цукрову пудру. Іспанські
жителі в тісто додають кукурудзяне борошно і начиняють їх корицею, м'ясним фаршем, паштетом. У Тайланді готують гастрономічне чудо, млинці з бананом, манго чи ананасом.   Традиційно млинці є стравою, яка готується на Масляну, споконвічний язичницький ритуал проводів Зими
та підготовки до Великого посту. Сама форма млинців ясно вказує на їх символічний зв'язок із Сонцем.
Також у цей тиждень родичі й сусіди просили один в одного пробачення за усі заподіяні шкоди.
Отже, це свято підкреслює  традицію  нашого народу  жити у гармонії з природою, мирі та злагоді зі своїми
близькими. Ніщо не здатне існувати у цьому світі без добра.
Зі святом!
air-club.net